Saturday, 29 September 2012

Syarahan Pom pang Pom pang

Assalamualaikum .. hmm . Rasanya nie kali pertama kot aku post dalam bahasa Melayu . Kalau ikutkan hati , memang aku nak conteng blog aku dgn bahasa Melayu tapi blog ni dibina atas dasar assignment , jadinya terpaksalah aku merapu dalam BI . Sekarang lecturer dah ambil markah , so , boleh la mula conteng2 dalam BM . Best sikit nak merapu kan ..

Kenapa tajuk aku kali nie syarahan pom pang ? Sebabnya , time aku bersyarah tu,aku pom pang pom pang je cakap apa yang aku nak . Hehe , orang mcm aku nie mana la mampu hafal text pnjang2 . Jadi , aku cakap ikut logik aku je . Buat muka konon2 confident tapi sekali tersasul , tersalah sebut konsep bahasa , agak gelabah jugak la nak buat muka "hmm ... aku xde buat salah pun,problem?" hehe . BTW , aku kalah dgn bakal Cikgu Bahasa Melayu . Maklumlah , syarahan nie semua , makanan dia je kot . Scroll down for the pictures . hehe




Syarahan Kebangsaan Institut Perguruan .


 Para peserta :)



Nie classmate aku  , wakil bagi lelaki kolej aku .


Dah buat yang terbaik tapi masih ramai lagi yang hebat . So , nombor 3 .Asalkan dapat hamper yang penuh dgn makanan udah le .. yedokk ? hehe
 Yang berkemeja biru tu la juara nya . Bakal Cikgu Bm . Yang tgh tu pulak friendly gile , bakal cg pra sekolah and yang paling hujung bakal ustaz , InsyaAllah .


Undilah saya sebagai calon Pm akan datang ! =,=

Sunday, 16 September 2012

A day with them .


HANG OUT ! HANG OUT :)


 I'm home ;D


We used to sleep together in class . 


 Batu Buruk Beach , the capital of Terengganu state .

 Each friend represents a world in us, a world possibly not born until they arrive, and it is only by this meeting that a new world is born


Our next destination , NR Cafe - Nature Concept



                                   


Chicken chop , keropok lekor and fried ice-cream . Combination of western+kampung . 


Coconut drink . Well known as "air nyor" in Terengganu .


Counting for our next holidays ! see u soon darl .  

Tuesday, 4 September 2012

birthday present(s)


I broke my headphone , so I got dr.dre on my birthday . Thanks friend !


" I love you " ring . I love you too , twin .

Guess what in it ? A silver necklace with butterfly locket. Sorry , I forgot to snap the picture .

Merdeka celebration 2012


led to control . They told me it cost about RM2k . How can I believe that ? ;3


position and colours to press . 


I hate the wires 


Behind the "scene"


group members 



Thanks for coming my dear lecturers . * what's wrong with Madam Yasmin's daughter ?



sleepy me .


 A bored girl was detected


because she's bored






spot me .


control mine 


rehearsal



haha . 


evil smile *haha


finally , we did this . "ucapan pm"




                                         


     

Thank you 

EID 2012


First day of eid 




 with mom and little sis , my honey bunny baby ;D


little bro ;D


2nd eid . It's e-day yeahh 

meet my "che-de"


grandparents <3



3rd day of eid . Turquoise ;D


Open house . Waiting for my guests ;S



with my bam bam ;D


4th day of eid . Still remember this "kebaya'? yes , it's recycle day !


"duit raya" . okay , let me guess . You wanted me to by t-shirt or what ?


I gained my weight ;D


my bro ;D